CANVIS DE FORMAT
  Els suports que venen a continuació els actualitzem a Cd's i Dvd's.
-Videocàmera
 

Actualment gaudim de la gran comoditat de poder gravar directament en el disc dur de la nostra videocàmera. No cal utilitzar suport físic, però si tenim l'incovenient de necessitar de l'aparell per a poder capturar les nostres gravacions. La gravació queda guardada en arxius de vídeo, que poden ser de diversos formats. També fem canvis de format en Alta Definició.

-Arxius de vídeo
 
 

Les noves videocàmeres combinen la gravació en el disc dur així com la gravació en targetes en diferents capacitats. En aquestes, la gravació queda guardada en arxius de vídeo, que poden ser de diversos formats. El pen drive també és una bona eina per transportar aquests arxius. En moltes ocasions i per editar vídeo es nessecari el seu canvi de format, en arxius compatibles. També fem canvis de format en Alta Definició.

Aquests son diferents arxius de vídeo que també podem passar a dvd: mpg, mpeg, avi, mod, mov, mts, m2ts, mkv, 3gp, mp4, etc.. i els de so a cd: mp3, wav, wma, etc... També fem al canvi de format dels arxius de Power Point, ppt i pps a vídeo.

 
-Mini Dv
 
 
........

És un dels darrers formats en cinta magnètica, que permet enregistrar en vídeo i de forma digital. Va ser creat l'any 1996 i actualment s'està substituint ràpidament per les càmeres amb disc dur. També fem canvis de format en Alta Definició.

 
-Vhs i Betamax
 
 

La cinta Vhs ha set fins fa poc el format més utilitzat a moltes llars. Va ser desenvolupat durant la dècada dels 70 per JVC, i a partir del 1976 es va imposar davant del seu més gran competidor, el sistema Betamax. Aquest darrer però, encara es va utilitzar uns anys en menor escala.

 
-S-Vhs
 
 
Un vídeo en format més reduit i amb unes prestacions més professionals. Utilitzades en la gravació de vídeo amb videocàmeres analògiques.
 
-Vídeo 8 i Vídeo HI8
 
 
Cinta de vídeo magnètica molt semblant a la S-Vhs en quan a qualitat. És una mica més petita de tamany. Hi ha dues versions la normal i la HI8, aquesta darrera més millorada.
 
-Super 8 i 8mm
 
 

Super 8, és un antic format de pel·lícula cinematogràfica que utilitza un pas de 8mm. A principis del 1965 la companyia Eatsman kodak la va introduir al mercat. Actualment està en desús, però la nostra aposta es basa en salvar els records d'aquest format. També es pot passar a Dvd o a arxiu de vídeo el 8mm, que a simple vista té un pas diferent a l'altre.

*Veure exemple

 

 
-Cassette
 
 
Les conegudes cintes de cassette són un format magnètic de gravació de so, molt extès arreu del món. Va ser introduït a Espanya l'any 1963 per la marca PHILIPS.
 
-Disc de Vinil
 
 
És un dels formats més antics i que encara avui dia s'utilitza. Va néixer al voltant de 1887, gràcies en part a l'inventor del fonògraf, Tomás Alva Edison. Hi ha dos tamanys: el gran, que pot ser LP o Maxi Single i els petits, Singles.
 
-Mini Disc
 
 
El Mini disc, va se creat a l'any 1991 per SONY. L'enregistrament de so és digital i el suport de tipus magneto-òptic. Utilitzat durant uns anys en mitjans de comunicació i diferents estudis professionals.
 
-Magnetòfon
 
 
Cinta de so, enregistrada en Magnetòfon de bobina oberta. Va ser creat a l'any 1935 per AEG i BASF. Utilitzada molt freqüentment en aspectes professionals. Els Beatles van utilitzar un magnetòfon de 4 pistes per gravar un dels seus Lp's, Sargent Pepper´s Lonely Hearts Club band.
© DIGITÀLIA AUDIOVISUALS . 2008-2016